Zbiralna akcija odpadnega papirja je prestavljena na 31.5.

Spoštovani starši, spoštovani učenci!

Sporočamo, da je zadnja zbiralna akcija zbiranja odpadnega papirja in kartona prestavljena z 16. 5. 2023 na 31. 5. 2023.

Zakaj je pomembno ločeno zbiranje papirja in kartona?

Ena tona recikliranega papirja porabi 64 odstotkov manj energije, 50 odstotkov manj vode in za 74 odstotkov zniža emisije nevarnih snovi v zrak v primerjavi s tono papirja, narejenega iz lesa.

Številni otroci že z navdušenjem zbirajo, hranijo in čakajo, da lahko zbrani papir prinesejo v šolo za svoj razred. Nekatere pa na to še spomnite.

Na koncu tega besedila je kratek film o enem planetu, našem planetu Zemlja. Film o spremembah, ki jih že doživljamo, o izzivih, neprijetnih izzivih, ki nas še čakajo. Če ne ohranimo narave, ne bo nikogar, ki bi zavaroval nas in naš planet. Velik del te edinstvenosti so naša drevesa. So del ekosistema, povezujejo različna življenjska okolja mnogih živih bitij. Vendar pa se ta dragocena raznolikost izgublja. Tudi z izsekavanjem dreves. Z zbiranjem in recikliranjem starega odpadnega papirja lahko z majhnimi koraki gradimo boljšo prihodnost za naš planet, za naša drevesa, naše zanamce, vsa živa bitja.

Vsak korak šteje.

Eko tim

Dostopnost