ŠOLSKI CENTER ROGAŠKA SLATINA

ŠOLSKI CENTER ROGAŠKA SLATINA

Pozdravljeni, devetošolci!

Smo Šolski center Rogaška Slatina – majhna šola, ki ponuja ogromno možnosti.
Poleg programa splošne gimnazije lahko izbirate med programi, za katere ponosno povemo, da jih izvajamo
edini v Sloveniji. To so:
program tehnik optik,
• program tehnik steklarstva,
• program steklar (vajeniški program).

 

Optik je v nenehnem stiku z ljudmi, modo, trendi, dela v čistem in urejenem delovnem okolju. Poklic je zaželjen in omogoča spodbuden zaslužek, je med zdravstvenim in obrtnim področjem. Po zaključku šolanja je zaposlitev možna v optični delavnici oz. optiki ali celo odprtje lastne optike. Seveda ni nujno, da svojo pot tukaj zaključite. Po zaključku tega programa imate namreč odlično izhodišče za študij optometrije ali za izbiro katere druge študijske smeri.
Poleg optika je zelo raznolik poklic tudi steklarstvo. Medtem ko se vajeniški program v večji meri osredotoča na področje steklarske industrije, pa vam program tehnik steklarstva odpira obzorje v smer umetniške dimenzije tega poklica. Tukaj boste pridobili spretnosti, s katerimi boste lahko izdelek pripeljali vse od ideje do prodaje.
Da si boste lažje ustvarili vtis o nas, vas vabimo k ogledu predstavitvenih filmčkov in podrobnejših opisov posameznih programov. Na spodnjih povezavah najdete tudi informacije o kadrovskih štipendijah.
Gimnazija: https://scrs.si/osnovnosolci/program-gimnazije/
Tehnik optik: https://scrs.si/osnovnosolci/68-2/
Tehnik steklarstva: https://scrs.si/osnovnosolci/program-tehnik-steklarstva/
Steklar (vajenec): https://scrs.si/osnovnosolci/steklar-vajenec/

In še VABILO

Vas in vaše starše vabimo v četrtek, 10. 12. 2020, ob 16.30, da se nam pridružite na video predstavitvi šole in dijaškega doma. To bo priložnost, da se spoznamo tudi v živo ter odgovorimo na vaša vprašanja in dileme. Upamo, da se vidimo v čim večjem številu!
Povezava do video predstavitve: https://meet.google.com/kij-akvb-jmq

Ostanite zdravi!
Anja Banković,
svetovalna delavka na ŠCRS

T: 03 818 20 79
tajnistvo@scrs.si
www.scrs.si

VABILO

Obveščamo vas, da bodo informativni dnevi na Šolskem centru Rogaška Slatina potekali v spletni obliki.

Učence vabimo, da se nam pridružijo v petek, 12. 2. 2021, ter v soboto, 13. 2. 2021, na spletni platformi, ki bo dostopna preko povezave: https://www.informativni-dnevi.si/

Na platformi bodo bodočim dijakom na voljo različne vsebine, s pomočjo katerih si bodo lahko ustvarili vtis o nas in našem načinu dela.

Tako v petek, kot tudi v soboto bomo, v obliki webinarjev, izvedli predstavitve programov v živo. Razpored predstavitev si lahko ogledate v  letaku v pripetku.

Vsebine v živo bodo na voljo le 12. in 13. februarja, vse ostalo pa bo na ogled do oktobra 2021.

Že danes pa se lahko učenci razgledajo po naši šoli in raziščejo njene skrite kotičke na virtualnem sprehodu: https://scrs.si/virtualni-sprehod/ .

Učenci nas lahko spremljajo tudi preko Facebooka: https://www.facebook.com/scrs.si/ ali Instagrama: https://www.instagram.com/sc_rogaska/ .

Upamo, da se vidimo v čim večjem številu!

UPORABNE POVEZAVE

Preberite še …

Razpored popravnih izpitov v jesenskem roku

Dragi učenci,

na pedagoški konferenci v sredo, 3.7.2024 smo sprejeli sklep o razporedu popravnih izpitov v jesenskem izpitnem roku. Popravne izpite bo mogoče opravljati od torka, 27. 8. 2024, do petka, 30. 8. 2024 po naslednjem razporedu..

Dostopnost