UČILNICA NA PROSTEM

UČILNICA NA PROSTEM

 Na naši šoli si učitelji prizadevamo učencem prvih razredov izboljšati pogoje za delo, učenje, igro in sprostitev.

Naša učilnica je premična, kar je za nas izjemnega pomena, saj učilnico lahko postavimo na prostor, ki je v danem trenutku učencem najbolj prijazen in ustrezen. Mizice in stole, ki so iz lahkega naravnega lesa, učenci sami iz garderobe prinesejo na sončen ali senčen prostor, na šolsko igrišče ali pod nadstrešek. Pouk na prostem  imamo lahko tudi ob deževnem vremenu.

Mobilna učilnica nam omogoča učenje v manjših skupinah na razlićnih učnih postajah, saj lahko učence razporejamo po celem igrišču, tako da se skupine ne motijo med seboj.

Z učilnico na prostem so učenci pridobili inovativni izkustveni učni prostor, v katerem spoznavajo in utrjujejo različne vsebine ter sodelujejo v raznovrstnih dejavnostih.

Pouk na prostem učencem poveča motivacijo, navdušenje in samozavest, izboljša učne dosežke, omogoča ustrezen socialni razvoj, sodelovanje, zaupanje, vzpodbuja skrb za zdravje z gibanjem in učenjem na svežem zraku, omogoča medpredmetno povezovanje in delo v manjših skupinah na učnih postajah.

Z dejavnostmi zunaj učilnice se učenci poleg učenja tudi zabavajo, saj je pouk bolj razgiban in zanimiv.

Zahvajujemo se za donacijo Bauhasu, ki nam je omogočil nabavo mizic, stolčkov in lesenih zabojčkov za shranjevanje učnih pripomočkov.

Dostopnost