POČITNIŠKO VARSTVO ZA OTROKE OD 8 DO 13 LET

POČITNIŠKO VARSTVO ZAVODA VARNI INTERNET

za otroke od 8. do 13. leta

V poletnih doživetjih Varni internet udeleženci skozi različne krajše in daljše projektne naloge postopoma usvajajo znanja varne in odgovorne uporabe spleta, osnove računalništva, pridobivajo veščine robotike, obogatene resničnosti (AR), Interneta stvari (IoT) in spoznavajo gradnike programiranja. S tem bodo udeleženci doživetij gradili razumevanje novodobne tehnologije in skozi poletno doživetje razvijali digitalne spretnosti za boljše upravljanje lastne spletne pojavnosti in varnosti!

Cilji poletnih doživetij:

  • kako varno uporabljati splet in postati odgovorni, kompetentni, samozavestni in kreativni uporabniki informacijske in komunikacijske tehnologije;
  • razumeti in uporabiti temeljna načela in koncepte računalništva;
  • pridobiti praktične izkušnje s pisanjem računalniških algoritmov za reševanje vsakodnevnih težav s pomočjo novodobne tehnologije.

V doživetjih bodo udeleženci poleg digitalnih veščin razvijali tudi svoje sposobnosti kritičnega mišljenja, računanja, logike, organizacije, prilagajanja in družbenega življenja, tako v učilnici kot tudi na svežem zraku brez uporabe sodobne tehnologije, saj jih želimo spodbuditi k ustvarjalnemu in kakovostnemu preživljanju časa ob različnih telesnih in miselnih aktivnostih.

Več na https://www.varniinternet.si/izobrazevanja/otroci/pocitnice

‍Brez skrbi: Zabavno in igrivo bo!

Počitniško varstvo je plačljivo in v organizaciji Zavoda Varni internet, od prijave do vključitve. OŠ Nove Jarše ni odgovorna za izvedbo.

UPORABNE POVEZAVE

Preberite še …

Razpored popravnih izpitov v jesenskem roku

Dragi učenci,

na pedagoški konferenci v sredo, 3.7.2024 smo sprejeli sklep o razporedu popravnih izpitov v jesenskem izpitnem roku. Popravne izpite bo mogoče opravljati od torka, 27. 8. 2024, do petka, 30. 8. 2024 po naslednjem razporedu..

Dostopnost