OBVESTILO O KARANTENSKIH ODLOČBAH

Spoštovani starši,

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes poslalo obvestilo o karantenskih odločbah za vaše otroke. V teh dneh odločbe prihajajo z zamudo.

Sporočili so nam, da jih je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) obvestil, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visoko-rizičnih kontaktov, ki ga pripravimo na šoli, do napotitve v karanteno na domu podaljšal na nekaj dni.

V soboto, 15.1.2022 je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visoko-rizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema

Šole smo tudi nadalje dolžne ravnati skladno z navodili. To pomeni, da v šoli ob potrjeni okužbi v oddelku pričnemo z obveščanjem staršev in z izobraževanjem na daljavo.

Starši oz. zakoniti zastopniki boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo, oziroma po napotitvi v karanteno. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

Ostanite zdravi.

Vodstvo šole

UPORABNE POVEZAVE

Preberite še …

Razpored popravnih izpitov v jesenskem roku

Dragi učenci,

na pedagoški konferenci v sredo, 3.7.2024 smo sprejeli sklep o razporedu popravnih izpitov v jesenskem izpitnem roku. Popravne izpite bo mogoče opravljati od torka, 27. 8. 2024, do petka, 30. 8. 2024 po naslednjem razporedu..

Dostopnost