Nov odlok o načinu izpolnjevanja PCT pogoja od 1. novembra dalje

Nov odlok o načinu izpolnjevanja PCT pogoja od 1. novembra dalje

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Vlada RS sprejela Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur.l. RS št.170/2021 z dne 27.10.2021 in Ur.l. RS št, 171/2021 z dne 28. 10. 2021).

Odloka med drugim vpeljujeta prostovoljno samotestiranje za vse učence v osnovni šoli. Na področju uporabe zaščitnih mask ni sprememb.

Ob tem je Ministrstvo za zdravje pripravilo Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah.

Ključne informacije v zvezi s samotestiranjem so:

  1. Samotestiranje za učence od 1. do 9. razreda je prostovoljno in brezplačno.
  1. Samotestiranje poteka v domačem okolju dvakrat tedensko (praviloma ob ponedeljkih in sredah).
  1. Za prostovoljno samotestiranje učencu pripada 10 testov na mesec (starši jih dobite v lekarni s kartico zdravstvenega zavarovanja otroka).
  1. Samotestiranje velja za učence, ki niso prebolevniki, oziroma so COVID-19 preboleli in je od okužbe minilo več kot 6 mesecev.
  1. V primeru pozitivnega rezultata samotestiranja, starši nemudoma obvestite zdravnika vašega otroka, saj se ta rezultat obvezno potrdi še s PCR testom. Na rezultat PCR testa otrok počaka doma v izolaciji.
  1. V primeru pozitivnega rezultata tako samotestiranja kot potrditvenega testa s PCR metodo, o tem obvezno čim prej po elektronski pošti obvestite tudi razrednika. 
  1. Šola ravna v skladu z navodili NIJZ. Ukrepanje se prične po pozitivnem rezultatu potrditvenega testa s PCR metodo.

V prilogah vam pošiljamo v uvodu omenjena odlok in protokol.

Ob povratku v šolo po praznikih, vam zaradi rednega zračenja svetujemo, da imajo učenci s seboj v razredu dodatna oblačila.

 Kljub razmeram vam želimo umirjene praznike in vas lepo pozdravljamo.

Vodstvo šole

PRILOGE

SPREMEMBA ODLOKA

UPORABNE POVEZAVE

Preberite še …

PODARI OBLEKO, POSADI SMREKO!

Vabimo vas, da se pridružite projektu PODARI OBLEKO, POSADI SMREKO! Z vašo pomočjo bomo v sredo, 27. 3. 2024 od 7. do 17. ure, pri ograjenem igrišču (enako kot za zbiralno akcijo starega papirja), zbirali stara oblačila.

Šolski idejni natečaj “Krive so čebele”

V okviru Erasmus + projekta, lepo vabljeni na šolski ustvarjalni natečaj “Krive so čebele – čas je za igro”, kjer bomo izbirali ideje za družabno (talno) igro na šolskem igrišču, v okviru postavitve čebelje senzorne poti.

Dostopnost