NAGRADNA IGRA: 21 trajnostnih izzivov za lepšo prihodnost

Danes smo se z učenci in učenkami, ki so sodelovali v idejnem likovnem natečaju “Krive so čebele”, udeležili delavnice Trajnostni izziv 21 v muzeju bančništva, Bankarium. Strinjali smo se, da s takšnim načinom življenja in odnosom do narave ne moremo nadaljevati, če želimo nam, zanamcem ter ostalim prebivalcem omogočiti čist zrak, pitno vodo ter čisto okolje. Iskali smo rešitve in prišli do zaključka, da smo lahko vsi super junaki in junakinje. Tokrat ne bomo potrebovali čarobne palčke ali nadnaravno moč, temveč vztrajnost in željo po lepši prihodnosti. Poizkusili se bomo v 21 trajnostnih izzivih. Mnogi izzivi nam ne bodo tuji, saj mariskaj že počnemo, zopet drugi pa  bodo morda od nas zahtevali spremembe v vsakodnevnih navadah. Da bo skozi izzive lažje, otroci svetujejo, da se jih lotimo vsi člani družine.

Glavni cilj je seveda ohraniti planet in narediti korak bližje zeleni prihodnosti, ampak kot dodatna motivacija  je lahko tudi glavna nagrada, t.j. elektični skiro. J

Prijavnico za nagradno igro najdete na spletni strani Trajnostni izziv 21: https://trajnostni-izziv21.si/nagradna-igra/

Z nami lahko delite slike, posnetke ali zgolj kakšno misel v povezavi s trajnostnim izzivom ter tako dodatno spodbudite še ostale. Vse kar želite, da objavimo na šolsko spletno stran, pošljite na: sladana.dukanovic@os-novejarse.si.

Ne pozabite, “Ni planeta B!”

Slađana Đukanović

vodja projekta Krive so čebele

Dostopnost