JE PRI VAS DOMA NA URNIKU PUBERTETA?

Je morda postal aktualen tudi alkohol? Vas zanima, kateri dejavniki delujejo varovalno, kateri povečujejo tveganje? Kakšne intervencije so smiselne, kakšne ne? Kaj najstniki zares potrebujejo od svojih staršev, še posebej kadar ni vse super in lepo? Se sprašujete, kako lahko kot starši pozitivno prispevamo k razvoju samospoštovanja in samozavesti pri naših otrocih? Bi vam prav prišla debata o tem, na kakšen način velja govoriti z mladostniki, če hočemo, da nas jemljejo resno in si ne zatisnejo ušes še isti hip, ko spregovorimo? 

Če na karkoli od tega odgovarjate z ja, potem vas utegne zanimati udeležba na brezplačnih dejavnostih, ki jih ponujamo v okviru družbeno odgovorne akcije z naslovom Trezno o alkoholu – moč najstništva! 

Dragi starši, pedagoški delavci in mladostniki! Vabimo vas, da se udeležite BREZPLAČNIH predavanj, pogovornih večerov in delavnic.

Za starše in pedagoške delavce:

Vabimo vas na predavanje, kjer bomo govorili o zgoraj opisanih vprašanjih in dilemah ter se posvetili nekaterim medsebojno povezanim temam, od temeljnih nevrobioloških dejstev, povezanih z obdobjem adolescence in rizičnega vedenja mladih, do pomembnih odnosnih tematik, ki so podlaga za preventivo, kot je recimo razvoj samospoštovanja in rezilientnosti pri otrocih, spodbujanje kritičnega razmišljanja ter komunikacija z najstniki.

Za otroke oz. učence/dijake:
Vabljeni na dinamične delavnice, kjer boste lahko razvijali občutljivost za samospoštovanje in osebno odgovornost, ki sta temeljna varovalna dejavnika, kar zadeva odgovorno rabo alkohola, pa tudi vsa druga rizična vedenja in načine samodestruktivnosti. 

Za oboje skupaj:
Pridite na pogovorni večer, namenjen skupni udeležbi starša/ev in mladostnika/ov. Pogovarjali se bomo o tem, kaj skupnega druži v eksistencialnem smislu najstnike in njihove starše, pa o samospoštovanju, osebni govorici, postavljanju mej, o razvojnih potrebah mladostnikov, o razvojnih konfliktih in nasploh vsem mogočem, kar boste udeleženci prinesli s sabo na srečanje. Temeljna ideja je postaviti nastavke za bolj pomenljivo, dobrodejno in smiselno komunikacijo med starši in mladostniki.

Več o projektu si lahko preberete na naši spletni strani.

Za šole in dijaške domove: 
Če vas zanima, da bi kakšno od dejavnosti (predavanje ali delavnice) omogočili vašim učencem ali staršem vaših učencev in učiteljskemu zboru, nam pišite na info@familylab.si ali pokličite na 031 649 749 (Ivana Gradišnik).

Če se želite udeležiti brezplačnih dogodkov kot posameznik, kliknite tukaj.

POZOR ZAINTERESIRANIM! IN VELIKA PROŠNJA! 

V okviru projekta želimo izvesti tudi evalvacijsko raziskavico, koliko učinkoviti in smiselni so takšni programi, kot je pričujoči, zato vas PROSIMO, da nam pridete naproti in z malo dobre volje in potrpljenja prehodite vse korake, potrebne za prijavo na ta ali oni dogodek, vključno z izpolnitvijo vstopnega in izstopnega vprašalnika.
 

Zavedamo se, da so taki postopki za udeležence mučni, vendar prosim za razumevanje: to je edini način, da ugotovimo, ali imajo taki programi za vas smisel, kar je podlaga za to, da sploh lahko poskušamo pridobivati subvencijska sredstva, ki nam potem omogočajo, da vam udeležbo ponudimo zastonj. Hvala vsem za razumevanje in sodelovanje! 

Ivana Gradišnik

Inštitut za sodobno družino Manami
Zaloška 54, 1000 Ljubljana

UPORABNE POVEZAVE

Preberite še …

Razpored popravnih izpitov v jesenskem roku

Dragi učenci,

na pedagoški konferenci v sredo, 3.7.2024 smo sprejeli sklep o razporedu popravnih izpitov v jesenskem izpitnem roku. Popravne izpite bo mogoče opravljati od torka, 27. 8. 2024, do petka, 30. 8. 2024 po naslednjem razporedu..

Dostopnost