IZMENJEVALNICA OD A DO Ž

Vsi se radi občasno pockrljamo z novim kosom oblačila. Vendar naše prekomerno crkljanje vsako leto pomeni 900 milijonov ton tekstilnih odpadkov. Samo v Sloveniji vsako leto zavržemo več kot  25 000 ton oblačil. Seveda, lahko še naprej iščemo izgovore in ignoriramo dejstvo, da je tekstilna industrija druga največja onesnaževalka okolja na svetu, lahko pa z majhnimi koraki in odgovornimi dejanji, skupaj prispevamo k zmanjšanju onesnaževanja okolja.

S tem namenom smo se na OŠ Nove Jarše odločili, da skupaj z učenci izpeljemo Izmenjevalnico od A do Ž, ki bo izvedena 18. maja 2022 v sklopu dogodka Vesela pomlad. Od 12. do 17. maja 2022 bomo zbirali oblačila otroških in mladinskih velikosti, knjige, družabne igre ter športne rekvizite. Prosimo, da učenci prinesejo oprana oblačila, ki naj bodo v dobrem stanju.

Na razredni stopnji bo stvari zbirala učiteljica Slađana Đukanović, vsak dan med 14.00 in 15.00.

Na predmetni stopnji bo stvari zbirala specilana pedagoginja Nika Lekić, vsak dan med 7.30 in 8. 15 ter 12.30 in 14.00.

V kolikor ne bomo izmenjali vseh prejetih oblačil, jih bomo predali Centru ponovne uporabe Ljubljana, ki deluje s sloganom ”Uporabljamo le tisto, kar že obstaja”. Morebitne preostale stvari bomo razporedili v šolsko knjižnico in v razrede.

Starše in učence naprošamo, da nam pri ”razstavi” oblačil priskočite na pomoč z obešalniki in stojali, ki jih predhodno označite, da se bodo po dogodku vrnili v prave roke.

Za več informacij lahko pišete na:

sladana.dukanovic@os-novejarse.si

nika.lekic@os-novejarse.si

Lepo vabljeni k okolju prijaznemu nakupovanju, J

Eko tim

Dostopnost