TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11.  2020, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ)ki bo letos že jubilejni, deseti po vrsti.

Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid – 19 letos drugačna.

Glede na epidemiološke razmere se letošnji Tradicionalni zajtrk s sloganom » Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel na šoli.

Zato učence in učenke vabim, da v petek pripravite zdrav zajtrk zase in za svojo družino, ki bo vključeval kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Če je le mogoče uporabite čim več zdravih, ekoloških in lokalno pridelanih živil.

  • Ob lepo pogrnjeni mizi uživajte v dobri hrani.

  • Pozornost pa je namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi Dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma z izbranimi živili.
  • Pri pouku na daljavo bomo izvedli dan dejavnosti za vse učence naše šole – učenci že imajo vsa potrebna navodila v teamsu pod novo ekipo (Generacija…) za njegovo izvedbo.

Vabim vas, da si pogledate predstavitev SPOZNAJMO SVET ČEBEL    in rešite Križanka TSZ 2020.  

Več o tradicionalnem zajtrku si lahko ogledate te na spletni strani: https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/aktualne/novice/.

 

ŽELIM VAM PRIJETEN DAN ,

učiteljica Marjanca Bregar

UPORABNE POVEZAVE

Preberite še …

Razpored popravnih izpitov v jesenskem roku

Dragi učenci,

na pedagoški konferenci v sredo, 3.7.2024 smo sprejeli sklep o razporedu popravnih izpitov v jesenskem izpitnem roku. Popravne izpite bo mogoče opravljati od torka, 27. 8. 2024, do petka, 30. 8. 2024 po naslednjem razporedu..

Dostopnost