OBVESTILO O KARANTENSKIH ODLOČBAH

Spoštovani starši,

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes poslalo obvestilo o karantenskih odločbah za vaše otroke. V teh dneh odločbe prihajajo z zamudo.

Sporočili so nam, da jih je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) obvestil, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visoko-rizičnih kontaktov, ki ga pripravimo na šoli, do napotitve v karanteno na domu podaljšal na nekaj dni.

V soboto, 15.1.2022 je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visoko-rizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema

Šole smo tudi nadalje dolžne ravnati skladno z navodili. To pomeni, da v šoli ob potrjeni okužbi v oddelku pričnemo z obveščanjem staršev in z izobraževanjem na daljavo.

Starši oz. zakoniti zastopniki boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo, oziroma po napotitvi v karanteno. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

Ostanite zdravi.

Vodstvo šole

Dostopnost