Mednarodni dan ozaveščanja o okoljskem hrupu


26. 4. je mednarodni dan ozaveščanja o okoljskem hrupu.

Hrup po navedbah Svetovne zdravstvene organizacije predstavlja enega izmed resnejših vzrokov bolezni v Evropi in lahko nepopravljivo vpliva na kakovost življenja. 

Približno 1,1 milijarde mladim preti nevarnost okvare sluha zaradi neustrezne uporabe prenosnih avdio naprav in izpostavljenosti škodljivim jakostim zvoka na hrupnih zabavnih prizoriščih. Posledice izpostavljenosti prekomernemu hrupu se pojavijo počasi in ko jih opazimo, je največkrat že prepozno.

Za namen ozaveščanja mladih glede škodljivosti hrupa in tega, kako lahko zavarujejo svoj sluh, so na Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije pripravili kratek informativni video.

UPORABNE POVEZAVE

Preberite še …

PODARI OBLEKO, POSADI SMREKO!

Vabimo vas, da se pridružite projektu PODARI OBLEKO, POSADI SMREKO! Z vašo pomočjo bomo v sredo, 27. 3. 2024 od 7. do 17. ure, pri ograjenem igrišču (enako kot za zbiralno akcijo starega papirja), zbirali stara oblačila.

Šolski idejni natečaj “Krive so čebele”

V okviru Erasmus + projekta, lepo vabljeni na šolski ustvarjalni natečaj “Krive so čebele – čas je za igro”, kjer bomo izbirali ideje za družabno (talno) igro na šolskem igrišču, v okviru postavitve čebelje senzorne poti.

Dostopnost