Dancing Queen

V četrtek, 28. 9. 2023, so se osmošolci Osnovne šole Nove Jarše ob 8:30 odpravili v Kinodvor Ljubljana. Tam so si ogledali film z naslovom Dancing Queen.

Film je namenjen najstnikom, saj dobro pokaže, kakšen vpliv imajo lahko drugi na našo samopodobo. Čeprav ima film zelo resno temo, ima tudi elemente komedije. Ima pa tudi bolj tragične scene, kot je babičina smrt.

Glavna junakinja je 12-letna deklica Mina. Ta si želi postati članica plesne skupine zaradi Edwina, fanta, ki ji je všeč. Mina za pomoč prosi svojo duhovito babico. Ko se Mini uspe uvrstiti v plesno skupino, ji za plesnega partnerja dodelijo Edwina. Takrat se Mini slika obrne na glavo. Ugotovi, da ta ni takšen, kot si je sprva mislila. Edwin odpove njun nastop na tekmovanju ter se ga udeleže z Belo, Minino popularno sošolko. Mina se želi maščevati paru z zmago na tekmovanju, zato za pomoč prosi svojega prijatelja Marcusa.

Po smrti Minine babice skupaj nastopita na plesnem tekmovanju. Na tem na žalost ne zmagata, pa vseeno dobita priložnost plesati v Hollywoodskem filmu.

Film nam sporoča, da moramo biti zadovoljni sami s seboj ter slediti svojim sanjam ne glede na to kaj si ostali mislijo o nas.

Po koncu filma je sledil krajši pogovor ter odhod osmošolcev proti šoli.

Vaši novinarki Ajda in Evelina

Dostopnost