OBVESTILO ZA UČENCE 9. RAZREDOV

Učence 9. razredov in njihove starše obveščamo, da je MZŠŠ objavilo nove  roke v zvezi z vpisom v srednje šole. Nov rok za oddajo prijavnic v srednje šole je 11. maj 2020.

Če prijavnice še niste izpolnili, jo najdete tukaj: Prijavnica za vpis v srednjo šolo

SPREMEMBE: Izpolnjeno prijavnico morate SAMI poslati na naslov izbrane srednje šole. Bodite pozorni, da se podpišete na prijavnico vi in vaši starši ali vsaj eden od staršev. Nato prijavnico pošljete priporočeno brez povratnice na izbrano srednjo šolo. Na prijavnici nista potrebna žig in podpis ravnatelja osnovne šole.

Prijavnico lahko skenirate in pošljete na elektronski naslov izbrane srednje šole, Če boste pošiljali prijavnico po elektronski pošti, jo pošljete tudi na elektronski naslov svetovalnih delavcev srednje šole.

Tistim, ki ste prijavnice že poslali na srednje šole, ni potrebno pošiljati še enkrat. Vsak kandidat lahko pošlje samo eno prijavnico na eno šolo.

Rok za opravljanje preizkusov nadarjenosti  je po novem od 1. 6. do 6. 6. Srednje šole bodo obvestile učence o razporedu. Spremljajte pa tudi obvestila srednjih šol na njihovih spletnih straneh.

Rok za prenos prijave iz ene srednje šole na drugo je 16. 6. 2020 do 14. ure.

Vpis v srednje šole bo potekal od 30. junija do 6. julija 2020 po razporedu, ki ga bodo objavile srednje šole.

Omejitve vpisov bodo objavljene 26. 6. 2020, popoldne.

Spodnje meje točk prvega kroga izbirnega postopka na srednje šole, bodo na spletni strani ministrstva objavljene predvidoma 6. julija 2020, popoldan.

Nov rokovnik za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2020-2021

Dostopnost