30. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT LETOS V VIRTUALNI OBLIKI

Dragi predstavniki in namestniki, ki sodelujete v Šolskem otroškem parlamentu 😊,

V začetku aprila bi morali imeti 30. nacionalni Otroški parlament v Državnem zboru Republike Slovenija. Zaradi razmer, s katerimi se spopadamo v državi, je bil dogodek odpovedan, zato vam preko naše spletne strani posredujem obvestila, ki so jih za vas posredovali z Zveze prijateljev mladine Slovenije 😊.

Zveza prijateljev mladine Slovenije je omogočila virtualno obliko razprave Otroškega parlamenta, in sicer gre za sodelovanje preko spletne platforme >OPIN.ME<Med 9. 4. in 30. 4. 2020 imate otroci in mladi, ki ste vključeni v Otroški parlament, priložnost, da izrazite svoje mnenje o letošnji temi Moja poklicna prihodnost. S tem je ustvarjena nova priložnost za aktivno sodelovanje otrok in mladih, ki želite, da vaše mnenje šteje in da se sliši vaš glas 😊.

Osrednja tema razprav letošnjega Otroškega parlamenta je Moja poklicna prihodnost, ki vsebuje štiri podteme: Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine; Poti do mojega poklica; Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti; Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo.

Vsi komentarji in predlogi bodo ob koncu razprave skrbno pregledani in zapisani v poročilo o Otroškem parlamentu.

V ZPMS sicer še vedno upajo, da bo jubilejni 30. nacionalni Otroški parlament izpeljan v živo, v Državnem zboru RS, pa vendar, v kolikor to ne bo mogoče, bodo prispevke v virtualni razpravi uporabili za zaključke »zasedanja«. Zato mlade parlamentarce pozivajo, da se potrudijo biti konstruktivni in resni, saj bo le tako nova oblika sodelovanja kvalitetna ter sprejeta z resnostjo in odgovornostjo.

Kako lahko predstavniki in namestniki šolskega Otroškega parlamenta ter tudi drugi, ki bi to želeli, sodelujete v virtualni razpravi?

Obiščete spletno platformo >OPIN.ME<, opravite registracijo preko Google računa ali Facebook profila. S prijavo vam bo omogočeno izražanje mnenj ter odpiranje novih tem.

Več o Otroškem parlamentu: https://www.zpms.si/programi/otroski-parlamenti/

Več o spletni platformi OPIN.ME:  https://opin.me/sl/

Pri projektu Zvezo prijateljev mladine medijsko podpirajo: Časoris, Izodrom in Hudo!.

Časoris, spletni časopis za otroke, vabi mlade parlamentarce, da svoja mnenja/razmišljanja strnejo v članek/besedilo v dolžini 2000 znakov s presledki. Avtor naj pripiše svoje podatke (ime, priimek, šola, razred) in pošlje fotografijo. Prispevek pošljejo na Časoris urednik@casoris.si in nam v vednost petra.zega@zpms.si in/ali tanja.povsic@mzpm-ljubljana.si.

Radijska oddaja Hudo!: v soboto 18. 4. bo od 9:00 do 11:00 ure bo namenjena temi Otroškega parlamenta. Nekaj izjav bodo posneli v naprej, ostali otroci in mladi pa se bodo lahko direktno vključevali/klicali v oddajo – vabljeni k poslušanju.

Pazite nase in svoje najdražje, velik objem na daljavo 🤗 vam pošilja vaša učiteljica Maja S.

Dostopnost