DOBRODELNI KONCERT “ZA VELIKE NASMEHE”

V torek, 31. 3. 2015, je Otroški pevski zbor OŠ Nove Jarše pod vodstvom Emirja Jušiča izvedel svoj velik dobrodelni koncert s številnimi glasbenimi gosti. Vsi smo zelo ponosni na naš zbor in jim za prekrasen koncert iskreno čestitamo!

Zahvala zborovodje Emirja Jušiča:

O koncertu Španski borci_apr15

O koncertu poročajo tudi mediji:
http://www.siol.net/novice/junaki_za_jutri/2015/04/zborovodja_in_otroski_pevski_zbor.aspx

http://www.24ur.com/ekskluziv/glasba/video-slovenski-pevski-zbor-zapel-uspesnico-skupine-metallica.html

Fotogalerija:

 

DOSEŽKI NA ŠPORTNIH TEKMOVANJIH

Prvenstvo OŠ Ljubljane v rokometu za mlajše učence (2.4.2015)
Osnovno šolo Nove Jarše so zastopali učenci: Tian Ključanin, Jan Tršan, Kristjan Lebič, Lun Ključanin, Din Šistek, Bilal Sadiković, Timej Perner, Din Zulić, Maša Dragar, Ana Aščič in Ela Čuček. Osvojili so 1. mesto na prvenstvu in tako postali prvaki na področju Ljubljane.

Prvenstvo OŠ Ljubljane v plavanju za starejše učence (26.3.2015)
V bazenu Tivoli je potekalo prvenstvo OŠ Ljubljane v plavanju. Izmed naših učencev so se tekmovanja udeležili trije učenci. Čeprav so bili naši učenci med najmlajšimi v svojih kategorijah, so se dobro odrezali in potrudili po svojih močeh. Elma Šiljević je bila na 100 m mešano 12., Jošt Vidrih je zasedel 13. mesto, Eva Domanjko pa je bila na enaki razdalji med plavalkami 16. Nika Mikac je v kategoriji 50m prosto osvojila 2. mesto.

Državno prvenstvo osnovnih šol v smučanju, paralelni slalom (9.3.2015)
Klara Giacomelli je na državnem prvenstvu osnovnih šol v paralelnem slalomu osvojila odlično 3. mesto.

Tekmovanje v nogometu za starejše deklice (januar 2015)
Osnovno šolo Nove Jarše so zastopale učenke: Lara Markič, Marija Andonova, Karolina Siročič, Eva Gregorčič, Lucija Babij, Klara Giacomelli, Donika Gashi, Maša Dragar, Anja Dragar, Ana Aščič in Sanja Harbaš. Dekleta so pokazala veliko mero borbenosti in želje po igri ter osvojila 2. mesto v Ljubljani.

Iskrene čestitke učenkam in učencem ob izjemnih rezultatih!

Rezultati šolskega tekmovanja iz kemije za Preglova priznanja 2015

Friderik Pregel se je rodil v Ljubljani, 3. septembra 1869. Bil je zdravnik in kemik. Umrl je 13. decembra 1930 v Gradcu. Je edini Slovenec, ki je prejel Nobelovo nagrado.Znanstveni uspehi in odmevne objave so Preglu prinesli velik sloves.Najvišje priznanje njegovemu znanstveno raziskovalnemu delu pa je gotovo Nobelova nagrada za kemijo, ki jo je prejel leta 1923.

Po njem se imenuje tudi kemijsko tekmovanje . Učenci lahko osvojijo PREGLOVO PRIZNANJE (bronasto, srebrno in zlato).

Rezultati šolskega tekmovanja iz kemije za Preglova priznanja 2015

Preberi več

LŠN NA PTUJU

Kot lahko videte na fotografijah, se imamo učenci 4. razredov v šoli v naravi super. Obiskali smo grad in knjižnico, uživamo ob sprostitvi na igrišču, ob večernem programu pa smo zelo ustvarjalni. Seveda se učimo tudi plavati. Najboljše od vsega pa je tunkanje in vožnja s toboganom. Po celem dnevu aktivnosti smo tako utrujeni, da zvečer popadamo v postelje in v trenutku zaspimo.

MLADINSKO DRŽAVNO PRVENSTVO V ŠAHU

Na Bledu je med 21. in 27. februarjem 2015 potekalo mladinsko državno prvenstvo v šahu, na katerem so bili ponovno izvrstni tudi učenci naše šole. Državni prvakinji sta postali Nikolina Mićić, med deklicami do 8 let, in Vesna Mihelič, med deklicami do 10 let. Pri fantih do 14 let je bronasto medaljo osvojil Maj Markošek. Državna prvakinja je med dekleti do 16 let postala tudi naša bivša učenka Laura Unuk.

Uspešno so igrali tudi Jan Marn, peti med fanti do 12 let, Jan Unuk, štirinajsti med fanti do 14 let, Maj Koderman, petnajsti med fanti do 10 let, in Elma Halilović, osemnajsta med deklicami do 10 let.

V soboto, 28. februarja 2015, je bilo odigrano še državno prvenstvo v pospešenem šahu. Vesna Mihelič je v svoji konkurenci osvojila zlato medaljo, Nikolina Mićić srebrno, Maj Markošek pa bronasto. Elma Halilović je bila sedma, Laura Unuk pa je zmagala v konkurenci fantov do 16 let.