VABILO NA KNJIŽNI BAZAR

BookTree1-550x550Zagotovo ima vaš otrok doma knjigo, namizno igro ali okrasni magnet, s katerimi ne ve, kaj početi.

Lahko jih zamenja za drugo igro, knjigo ali magnet, s katerimi si bo krajšal zimske večere. Na šoli organiziramo

Knjižni bazar na OŠ Nove Jarše:

Menjava knjig, družabnih iger in magnetov.

Četrtek, 8. 12. 2016 ob 17.00 v  šolski jedilnici.

Učenci bodo ob vhodu v jedilnico pokazali število prinešenih predmetov za menjavo ter prejeli primerno število žetonov. Svoje knjige, igre in magnete bodo odložili na mizo,  žetone pa bodo lahko zamenjali za knjige, igre ali magnete drugih učencev.

POZOR: Prinesti je potrebno najmanj eno knjigo. Namizne igre morajo biti cele, izgubljene ali uničene/pokvarjene dele pa lahko prej zamenjate doma.

Za vas bomo pripravili tudi šolsko čajnico, kjer se boste lahko pogreli s toplim napitkom in posladkali s piškotki.

V pričakovanju ponovnega druženja in širjenju bralnega bogastva vas lepo pozdravljamo.

Področno šahovsko prvenstvo ljubljanskih OŠ 2016/2017

Še eno področno prvenstvo Ljubljane se je končalo z uspešnim nastopom šahistov OŠ Nove Jarše. Na turnirjih za dekleta in fante do 12 in do 15 let, ki je bilo v petek, 25. novembra 2016, na naši šoli, so osvojili dve zlati in dve srebrni medalji, ter dosegli še nekaj odličnih uvrstitev.

V elitni konkurenci fantov do 15 let je sedmošolec Jan Marn prepričljivo zmagal pred devetošolcem Janom Unukom, pri deklicah do 12 let pa je slavila Vesna Mihelič pred Elmo Halilović. Vsi štirje so si tudi priigrali nastop na državnem prvenstvu, ki bo januarja prihodnje leto v Kranju.

Izkazali so se tudi tretješolci Teo Cimperman, Bine Markošek in Luka Petrušič, ki so med 64 šahisti v konkurenci fantov do 12 let osvojili sedmo, deseto in petindvajseto mesto. Šolo sta med mlajšimi fanti oziroma deklicami zastopala tudi Nik Lavrinc in Ajda Lapanje.

janjan1   elmavesna