ZIMSKA ŠOLA V NARAVI, CŠOD Dom Peca, 20. – 24. 2. 2017

Učenje alpskega smučanja je te dni potekalo vse dni v skladu z načrti, k temu pa je pripomoglo tudi zelo lepo vreme. Žal pa je vremenska napoved za jutri, torej v petek (24.2.2017) zelo slaba, saj je napovedan dež, zato smučanje ne bo izvedljivo. Odpadlo dejavnost bomo nadomestili z zelo zanimivo alternativo, obiskali bomo “Podzemlje Pece” (turistični rudnik v okolici Mežice), kar bo vsekakor odlična popestritev in nepozaben dogodek. V Ljubljano se vračamo v skladu z načrti, torej v petek, 24. 2.2 2017 od 16.00 do 16.30 ure.

Vodja ZŠvN, Tomaž Kumer

20170222_115622    20170222_110845

KVIZ PRVAKI ZNANJA – DRŽAVNO TEKMOVANJE

 PZ_IMG_0001

V sredo, 15. februarja 2017, je bilo na naši šoli državno tekmovanje v kvizu Prvaki znanja. Na njem je sodelovalo 36 najboljših ekip iz 30 osnovnih šol iz vse Slovenije, ki so se na državno tekmovanje uvrstile z regijskih. Med njimi sta bili tudi dve naši ekipi, “Besne gliste” (Sara Vojvoda, Maja Mihelič, Lana Podlipnik Giacomelli, Jan Marn) in “Tasmanski vragci” (Zoja Kozin, Elena Porčić, Eva Juvanc, Domen Ogorevc), ki pa se žal nista uvrstili v finale sedmih najboljših ekip, ki jih je določil prvi, pisni del tekmovanja. So pa bile “Besne gliste” za uteho izbrane za “naj ime državnega tekmovanja“, saj so dobile približno 40% vseh glasov na predhodnem glasovanju preko spleta.

Sedem najuspešnejših ekip se je uvrstilov finalni del tekmovanja, ki je potekal v živo v Cityparku, ki je ob tej priložnosti prijazno priskočil na pomoč naši šoli kot organizatorici. Po napetem finalnem boju, ki sta ga s svojimi nastopi popestrili tudi naši devetošolki, pevka Ula Ložar in violinistka Laura de Wolff, so Prvaki znanja za leto 2017 postali člani ekipe “Hm, niman pojma” iz OŠ Križevci pri Ljutomeru.

Po tekmovanju nas je zelo razveselilo ganljivo pismo Boštjana Majeriča, idejnega očeta in vodje projekta Prvaki znanja, ki je z naslednjimi besedami pohvalil izvedbo tekmovanja.

Spoštovana gospa ravnateljica, spoštovani organizator!

Tale mail pišem obema hkrati. Želel bi še enkrat izraziti svojo hvaležnost nad podporo in pomočjo, ki ste nam jo nudili in omogočili, da se je tekmovanje Prvaki znanja pokazalo v najboljši možni luči. Prijaznost na vsakem koraku, pozitivna energija, mirnost, profesionalnost… Jaz in številni mentorji smo ostali brez besed! Prihod na šolo, pričakale so nas prijazne učenke, učiteljice pri prijavah nasmejane, dobre volje. Kosilo odlično, glasbene točke vrhunske. Pri vašem pevskem zboru sem dobil solze v oči! Ves čas ste skrbeli za vse, tako je tudi časovno vse potekalo po predvidevanjih.

V CITYPARKU spet vse pripravljeno, usklajeno, umirjeno. Glasba spet dotik neba. In potem je bil tam še voditelj, ki je odvodil kviz IZJEMNO, po mnenju mnogih je rojen za tole! Bil je suveren, prepričljiv, odločen.

Ne vem v katero smer, in ali sploh še kam, se bo odvijalo tekmovanje v prihodnosti. Vem pa, da je bilo tole tekmovanje po vaši zaslugi presežek, ki ga bo težko doseči.

Želel bi si biti del takšnega okolja. Kako lepo je videti tako plodno in kakovostno energijo.

Hvala še enkrat vsem, ki so pomagali.

Cel dan prejemam pohvale na račun organizacije tekmovanja. Prav je, da to povesta tudi ostalim na šoli!

Vse dobro vam želim,

Boštjan Majerič