MLADINSKO PODROČNO PRVENSTVO LJUBLJANSKE REGIJE V ŠAHU

V soboto, 17. januarja 2015, je bilo v prostorih Šahovske zveze Slovenije v Ljubljani odigrano mladinsko področno prvenstvo ljubljanske regije, na katerem so naši učenci osvojili šest medalj.

Področni prvakinji sta postali Nikolina Mićić med deklicami do 8 let in Vesna Mihelič med deklicami do 10 let. Srebro je pripadlo Maju Markošku med fanti do 14 let in Janu Marnu med fanti do 12 let, bron pa sta osvojila Jan Unuk med fanti do 14 let in Maj Koderman med fanti do 10 let. Vsi naši nosilci medalj in Elma Halilović, ki je bila četrta med deklicami do 10 let, so si priborili pravico nastopa na državnem prvenstvu konec februarja na Bledu.

Sicer pa so našo šolo uspešno zastopali tudi drugi učenci. Med dečki do 8 let je bil Bine Markošek osmi, Vid Kolak deseti in Gašper Makovec sedemnajsti, med dečki do 10 let Lovro Makovec enajsti, med deklicami do 8 let pa Ajda Lapanje šesta.

DRŽAVNO OSNOVNOŠOLSKO PRVENSTVO V ŠAHU

V nedeljo, 11. januarja 2015, je bilo v Kranju državno osnovnošolsko prvenstvo v šahu, na katerem so se ponovno izkazali tudi naši učenci.

Jan Marn je osvojil srebrno medaljo med fanti do 12 let. Tretješolka Vesna Mihelič je bila med deklicami do 12 let peta, med fanti do 15 let pa je bil Maj Markošek sedmi, medtem ko se je Jan Unuk uvrstil na 21. mesto.

Novoletna okrasitev parka Zvezda

Naša šola je sodelovala pri novoletni okrasitvi parka Zvezda. Pri izbirnem predmetu likovno snovanje 3 smo izdelali tradicionalni lampijon, ki bo ves december v družbi ostalih razveseljeval obiskovalce mesta. Vabimo vas, da si naš lampijon ogledate – vsaj na priloženih fotografijah.

Učenci likovnega snovanja 3 in mentorica Kristina Kompan

POSAMIČNO ŠAHOVSKO PRVENSTVO LJUBLJANSKIH OŠ 2014/2015

Na naši šoli je bilo v petek, 28. novembra 2014, posamično šahovsko prvenstvo ljubljanskih OŠ za šolsko leto 2014/2015. Spet so bili izvrstni naši učenci, ki so osvojili štiri medalje. V najbolj množični konkurenci fantov do 12 let je med kar 78 igralci zmagal petošolec Jan Marn, ki je dobil vseh sedem partij. Med fanti do 15 let je bil Maj Markošek drugi, Jan Unuk pa tretji, med dekleti do 12 let pa je bila druga tretješolka Vesna Mihelič.

Šolo so v konkurencah do 12 let uspešno zastopali tudi fantje Maj Koderman (13. mesto), Vid Podlipnik Giacomelli (15. mesto), Erazem Dragar (17. mesto) in Lovro Makovec (21. mesto) ter dekleta Elma Halilović (6. mesto), Nikolina Mićić (7. mesto), Patricija Tisaj (10. mesto), Zoja Likar (11. mesto) in Natalija Lavtar (14. mesto).

SVETOVNO MLADINSKO ŠAHOVSKO PRVENSTVO V JUŽNI AFRIKI 2014

V drugi polovici septembra je v južnoafriškem mestu Durban potekalo svetovno mladinsko šahovsko prvenstvo. Naša lanskoletna devetošolka Laura Unuk je kot prva Slovenka postala svetovna šahovska prvakinja, in sicer v kategoriji do 16 let.

Odlična je bila tudi tretješolka Vesna Mihelič, ki je v kategoriji deklic do 8 let osvojila 8. mesto.

Obema iskrene čestitke, seveda pa tudi mentorjema Robertu in Martinu Kodriču.

sahSP2014

PRIZNANJE KULTURNA ŠOLA 2014

kulturnas

S ponosom objavljamo, da si je naša šola pridobila naziv kulturna šola, ki ga bomo nosili tri leta, to je do konca avgusta 2017. Naziv je za našo šolo veliko priznanje, saj je rezultat večletnega dela na kulturnem področju, ki ga na naši šoli še posebej gojimo in dosegamo odlične rezultate na več področjih kulturnega udejstvovanja.Naziv bomo s kvalitetnimi in pestrimi dejavnostmi vzdrževali tudi v bodoče, učence pa spodbujali k ustvarjalnosti in izražanju le-te. Čestitke vsem ustvarjalcem.

 

SUBVENCIONIRANA PREHRANA 2014/2015

SUBVENCIONIRANA PREHRANA 2014/2015

Pred novim šolskim letom staršem ne bo treba oddajati vlog za uveljavljanje subvencije malice in kosila. Šole bodo upoštevale uvrstitev v dohodkovni razred v odločbi o otroškem dodatku na podlagi izmenjave podatkov med Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in ustrezno znižale višino položnice za malico in kosilo. Oddajanje vlog za subvencijo malice in subvencijo kosila zato ni potrebno, razen če družina nima veljavne odločbe o otroškem dodatku na dan 1. 9. 2014. Še vedno pa je potrebna prijava na malico oziroma kosilo v šoli.

Preberi več

Šolski prevozi 2014/15

Šolski prevoz poteka s kombijem in minibusom po oblikovanem urniku. Učenci, ki uporabljajo prevoz, morajo biti med vožnjo pripeti z varnostnim pasom in s seboj nositi vozno karto, ter upoštevati navodila voznikov.

Vsak učenec/ka prejme svoj vozni red. Prosimo, da upoštevate prejeti vozni razpored, za morebitne spremembe o prevozu otroka se je potrebno predhodno dogovoriti s šolo.

Po potrebi se bo urnik še spremenil. Od 2. 9. 2014 dalje bo organiziran šolski prevoz po sledečem voznem redu: Šolski prevozi