ŠAHISTKE do 12 let PONOVNO DRŽAVNE PRVAKINJE

Vikend sredi aprila je bil šahovsko zaznamovan z ekipnim državnim prvenstvom do 12 let in s posamičnim državnim prvenstvom do 9 let.

Najboljše osnovnošolske ekipe do 12 let so se med seboj pomerile v nedeljo, 15. aprila 2018, v Kozjem. Deklice OŠ Nove Jarše so prepričljivo ubranile naslov državnih prvakinj v postavi Vesna Mihelič, Elma Halilović in Ajda Lapanje.
Z uspešnimi igrami so se izkazali tudi fantje. Prva ekipa, ki so jo sestavljali četrtošolci Teo Cimperman, Luka Petrušič, Lan Novak in Anan Hrnčić, je osvojila 6. mesto, druga ekipa, v kateri so bili Nik Lavrinc, Matevž Krum, Vid Novak in Tarik Bajrić, pa je bila na koncu dvaindvajseta.

Dan pred tekmovanjem v Kozjem so v Murski Soboti igrali najmlajši. Izkazala se je drugošolka Evelina Marn, ki je v skupni konkurenci osvojila izvrstno 10. mesto, med deklicami do 8 let pa ji je pripadla bronasta medalja!

Vsem iskrene čestitke!

Tabor za nadarjene

NOV NASLOV EKIPNIH DRŽAVNIH ŠAHOVSKIH PRVAKOV

V nedeljo, 18. marca 2018, so nas šahisti ponovno razveselili z izjemnim rezultatom. Na ekipnem državnem osnovnošolskem prvenstvu v Kranju so že četrtič v zadnjih sedmih letih postali ekipni državni prvaki v elitni konkurenci fantov do 15 let. Zmaga je bila tokrat resnično prigarana, saj so našim junakom ves čas dihali za vrat šahisti OŠ Solkan.

S srčno igro so lanski državni naslov ubranili Jan Marn, Vesna Mihelič, Elma Halilović, Maj Koderman in Teo Cimperman.

Iskrene čestitke našemu moštvu!

DRŽAVNO ŠAHOVSKO PRVENSTVO MLADIH 2018

Na državnem šahovskem prvenstvu mladih za leto 2018, ki se je igralo v Portorožu od 24. februarja do 2. marca, je nastopilo šest naših učencev, ki so ponovno dosegli izvrstne rezultate in se domov vrnili s tremi medaljami.

V konkurenci deklic do 12 let so nastopile kar tri naše šahistke. Vesna Mihelič je še petič zapored postala državna prvakinja v svoji kategoriji, njen uspeh pa sta z vrhunskima uvrstitvama dopolnili Elma Halilović na tretjem in Ajda Lapanje na četrtem mestu.

Pri fantih do 14 let se je s prepričljivo igro do srebrne medalje dokopal Jan Marn, medtem ko sta pri dečkih do 10 let Bine Markošek in Teo Cimperman tekmovanje končala na 17. oziroma 20. mestu.

V soboto, 3. marca, se je igralo še državno prvenstvo v pospešenem šahu. Naši šahisti so ponovno osvojili tri medalje. Vesna Mihelič je ponovno zmagala, Jan Marn je osvojil še eno srebrno medaljo, presenetil pa je Teo Cimperman s tretjim mestom. Elma Halilović je bila tokrat peta, Ajda Lapanje deseta, Bine Markošek devetnajsti, nastopili pa sta še Aneja Lapanje (23. mesto med deklicami do 10 let) in Evelina Marn (deseta med deklicami do 8 let).

Tretji LIKfest – likovni festival Pionirskega doma

LIKfest je likovni festival, ki ga za ljubljanske osnovne šole organizira Pionirski dom. Izbrana likovna dela učencev na temo »avtoportret« organizatorji predstavijo na več zaporednih razstavah. Odprtje razstave, kjer se bodo predstavili učenci OŠ Nove Jarše, OŠ Jožeta Moškriča in OŠ Hinka Smrekarja, bo v sredo, 14. februarja 2018, ob 10. uri v mali dvorani Pionirskega doma na Vilharjevi 11 (na ogled do 2. marca 2018).

Predvidoma v mesecu maju bo zaključna razstava, kjer bodo razstavljena najboljša dela vseh sodelujočih šol po izboru organizatorja.

Našim mladim ustvarjalcem čestitamo in jim želimo uspešno uvrstitev na zaključni razstavi!

Mentorica: Kristina Kompan

Sodelujoči učenci:

Nina Rebeka Slabe,  9. a

Patricija Škerjanec, 9. a

Nika Hameršak, 6. a

Eldin Sojkić, 6. a

Marko Črne, 6. a

Erazem Dragar, 6. a

Aaron Plaznik, 6. a

Jan Podboršek, 6. a

Tim Sivac, 6. a

Lian Melinc, 6. a

Alen Letič, 6. b

Uroš Zavrl, 6. b

David Vaupotič, 6. b

Jani Kolmančič, 6. b

Mark Sisan Groselj, 6. b

Katja Pestotnik, 6. b

Vita Petrič, 6. b

Maša Urankar, 6. b

NOV ŠAHOVSKI MEJNIK OŠ NOVE JARŠE

Na naši šoli je bilo v petek, 2. februarja 2018, odigrano ekipno področno šahovsko prvenstvo za ljubljanske osnovne šole. Udeležilo se ga je kar 42 naših učencev, ki so tudi dosegli rezultate nad vsemi pričakovanji. Zmagali so v vseh štirih konkurencah, od 12 pokalov pa so drugim šolam prepustili le tri!

V elitni konkurenci fantov do 15 let so prepričljivo slavili osmošolec Jan Marn, šestošolki Vesna Mihelič in Elma Halilović ter četrtošolec Bine Markošek, ki so dobili vseh svojih dvanajst partij. S tretjim mestom so se v isti konkurenci izkazali sedmošolci Maj Koderman, Vid Podlipnik Giacomelli, Leonardo Jozić in Žan Luka Zindović.

Pri deklicah do 15 let so ljubljanske prvakinje postale Anja Dragar, Lana Podlipnik Giacomelli in Patricija Tisaj. Druge so bile Natalija Lavtar, Gabrijela Tisaj in Zala Vuk, tretje Zoja Likar, Natalija Zindović in Mia Mijatović, četrte pa Zoja Kozin, Sara Mitrović in Lotti Lana Kremenšek.

Najštevilčnejša je bila konkurenca fantov do 12 let, v kateri so po ogorčenem boju z OŠ Janka Modra iz Dola pri Ljubljani slavili Teo Cimperman, Luka Petrušič, Lan Novak in Nik Lavrinc. Odlični tretji so bili Vid Kolak, Anan Hrnčić, Vid Novak in Matevž Krum, deseto mesto pa je osvojila naša najmlajša ekipa, v postavi Tanai Kazić, Tarik Bajrić, Lionel Mandjuka in Bor Šturm Malovrh.

Ostale so še deklice do 12 let, med katerimi so bile najboljše Ajda in Aneja Lapanje ter Evelina Marn. Tretje mesto so zasedle Laura Zabukovec, Timea Kazić, Špela Petrušič in Ema Smrajc, četrto pa Loti Škerl, Ana Horvat in Lucija Tisaj.

Vsem iskrene čestitke.