MLADINSKO DRŽAVNO PRVENSTVO V ŠAHU

Na Bledu je med 21. in 27. februarjem 2015 potekalo mladinsko državno prvenstvo v šahu, na katerem so bili ponovno izvrstni tudi učenci naše šole. Državni prvakinji sta postali Nikolina Mićić, med deklicami do 8 let, in Vesna Mihelič, med deklicami do 10 let. Pri fantih do 14 let je bronasto medaljo osvojil Maj Markošek. Državna prvakinja je med dekleti do 16 let postala tudi naša bivša učenka Laura Unuk.

Uspešno so igrali tudi Jan Marn, peti med fanti do 12 let, Jan Unuk, štirinajsti med fanti do 14 let, Maj Koderman, petnajsti med fanti do 10 let, in Elma Halilović, osemnajsta med deklicami do 10 let.

V soboto, 28. februarja 2015, je bilo odigrano še državno prvenstvo v pospešenem šahu. Vesna Mihelič je v svoji konkurenci osvojila zlato medaljo, Nikolina Mićić srebrno, Maj Markošek pa bronasto. Elma Halilović je bila sedma, Laura Unuk pa je zmagala v konkurenci fantov do 16 let.

Pojav uši na šoli

Sporočamo vam, da so se v šoli pojavile uši.

Uši so stalno prisotne v našem okolju. Za ušivost smo dovzetni vsi ne glede na starost, spol ali socialno-ekonomski status, pogosteje pa se ušivost pojavlja pri šolarjih, predvsem zaradi tesnejših medsebojnih stikov, ki ušem omogočajo prehajanje z glave na glavo.

Pri uspešnem preprečevanju in odpravljanju ušivosti imate ključno vlogo starši.

Če so se pri vašem otroku pojavile naglavne uši, je nujno, da v skladu z Navodili za ravnanje ob pojavu naglavnih uši, ki so jih pripravili strokovnjaki, natančno izvedete razuševanje. Otrok se lahko vrne v šolo takoj po opravljenem prvem postopku razuševanja.

Preberi več

EKIPNO ŠAHOVSKO PRVENSTVO LJUBLJANSKIH OŠ

V petek, 6. februarja 2015, je na naši šoli potekalo področno ekipno osnovnošolsko prvenstvo v šahu, na katerem so naši učenci zmagali v treh konkurencah od štirih.

V “kraljevski” konkurenci fantov do 15 let so 1. mesto s 15,5 točkami od 16 možnih prepričljivo osvojili Maj Markošek, Jan Marn, Jan Unuk in Vesna Mihelič.

Sah2Prva so bila tudi dekleta do 15 let Maša Dragar, Anja Dragar in Patricija Tisaj ter dekleta do 12 let Elma Halilović, Nikolina Mićić in Natalija Lavtar.

Med dekleti do 12 let je bila uspešna tudi naša druga ekipa, ki je osvojila drugo mesto v postavi Zoja Likar, Laura Zabukovec in Ajda Lapanje.

Med dečki do 12 let je zmagala ekipa OŠ Vič. Naša prva ekipa v postavi Maj Koderman, Erazem Dragar, Vid Podlipnik Giacomelli in Tim Marguč je bila peta, mlada druga ekipa, v kateri so igrali Lovro Makovec, Gašper Makovec, Enej Jakupović, Vid Kolak in Matic Mikac, pa sedma.

DRŽAVNO PRVENSTVO V JUDU

V soboto, 31.1.2015, je v Slovenski Bistrici potekalo državno prvenstvo v judu, v kategorijah do 14 let (U 14).  Kar trije učenci naše šole so dobitniki medalj, dve državni prvakinji in en državni podprvak:

- 1. mesto v kategoriji do 32 kg – ANA ŠKRABL, 6.a,
- 1. mesto v kategoriji do 48 kg – NIKA MIKAC, 6.a,
- 2. mesto v kategoriji do 42 kg – TIM MARGUČ, 6.a.

Vsem trem učencem čestitamo ob izjemnem uspehu.

Dzudo2