Vabilo za bodoče prvošolčke

Nagrada in priznanja na likovnem natečaju

Učenci izbirnega predmeta likovno snovanje 1 so sodelovali na likovnem natečaju »Po čebelah se zgleduj – Barviti ornamenti«, ki ga že deseto leto organizira Osnovna šola Dobravlje. Na razstavi, katere odprtje je bilo 25. maja 2017 na Oš Dobravlje, je nagrado prejela Sofia Jazbec Trpkova, priznanja pa Lotti Lana Kremenšek, Barbara Makovec, Emina Pašagić in Robert Jurjevič Klošak.

Vsem učencem čestitamo!

Nagrajeno delo avtorice Sofie Jazbec Trpkove

 

Dogajanje na Teden vseživljenjskega učenja 4.del

Delavnica Moja pisava je izvirna je bila poučna in zabavna. Pogovarjali smo se o pisavah (nastanek, razvoj, različne pisave po svetu), spoznavali lastno pisavo, ugotavljali, česa iz pisave ne moremo razbrati, poudarili pomen pisanja z roko…  Vsak udeleženec je prejel posebno beležnico z različnimi podlagami, v katero smo najprej z roko pisali na zabavne načine, nato pa še z različnimi pisali zapisovali lepe misli.

Dogajanje na Teden vseživljenjskega učenja 3.del

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja so 18. 5. 2017 učenci Jerca Petje, Zoja Likar, Maj Koderman in Tijana Milenković pod mentorstvom učiteljice Martine Arbeiter pripravili računalniško delavnico za babice in dedke. Pri delavnici je pomagal tudi Marko Črne. Delavnice se je udeležilo 5 babic in dedkov. Udeleženci so spoznali, kako kaj poiščemo na internetu ter oblikovali besedilo v programu Word.

ŠAHOVSKO PRVENSTVO LJUBLJANSKIH OŠ do 9 let 2017

Tudi zadnje večje tekmovanje v tokratnem šolskem letu se je za šahiste OŠ Nove Jarše uspešno končalo. Bine Markošek je postal ljubljanski prvak, v kategoriji do 9 let. V isti starostni skupini so uspešno nastopili tudi drugi tretješolci. Teo Cimperman je bil tretji, Luka Petrušič peti, Lan Novak sedmi, Lan Bezek trinajsti in Matevž Krum štirinajsti.

Izvrstno je igral tudi Vid Novak, ki je bil drugi med sedemletniki, izkazala pa sta se tudi Nik Lavrinc  s četrtim mestom med osemletniki in Ana Horvat, ki je bila šesta med devetletnicami.

  

Dogajanje na Teden vseživljenjskega učenja 2.del

17. 5. 2017 smo v okviru Tedna vseživljenjskega učenja spet izvedli dve delavnici. Naučili smo se, kako se pripravi kopalna sol z eteričnimi olji za različne namene (sprostitev, prehlad, koncentracijo). Vsak učenec si je napolnil stekleničko s soljo po lastni izbiri ter jo lahko odnesel domov.

Pri drugi delavnici smo svoja čutila odpeljali na pravo dogodivščino občutkov, vonjev, okusov in zvokov, odpočile so si le oči.

Učenci so bili nad delavnicama navdušeni. Takih delavnic si želijo še več.