Tekmovanje v orientacijskem teku

V okviru špP1170580aortnega dne so se učenci predmetne stopnje 9. septembra udeležili tekmovanja ljubljanskih osnovnih šol v orientacijskem teku. Kljub neizkušenosti se je večina učencev preko vseh kontrolnih točk uspešno prebila do cilja.

Še posebej sta se izkazala Lun Ključanin in Rok Mulec, ki sta v konkurenci šestošolcev in sedmošolcev presenetila z drugim in tretjim mestom.

Iskrene čestitke.

EVROPSKO MLADINSKO PRVENSTVO V ŠAHU

Od 18. do 27. avgusta je v Pragi potekalo evropsko maldinsko prvenstvo v šahu, na katerem sta igrala tudi dva naša učenca. Vesna Mihelič je v kategoriji deklic do 10 let osvojila izvrstno 5. mesto, pri čemer je treba dodati, da je imela enako točk kot tretjeuvrščena, a nekoliko slabše dodatne kriterije v primeru delitve mest.

V najbolj množični konkurenci, med fanti do 12 let, pa je uspešno nastopil Jan Marn, ki je osvojil 53. mesto med kar 156 udeleženci.

Vrhunski rezultat je ponovno dosegla tudi naša bivša učenka Laura Unuk. Dijakinja bežigrajske gimnazije je namreč osvojila bronasto medaljo, med dekleti do 18 let.

 Vesna-Praga2016 Vesna_Laura_2