Novoletna okrasitev parka Zvezda

Naša šola je sodelovala pri novoletni okrasitvi parka Zvezda. Pri izbirnem predmetu likovno snovanje 3 smo izdelali tradicionalni lampijon, ki bo ves december v družbi ostalih razveseljeval obiskovalce mesta. Vabimo vas, da si naš lampijon ogledate – vsaj na priloženih fotografijah.

Učenci likovnega snovanja 3 in mentorica Kristina Kompan

OBVESTILO

V tem tednu smo bili obveščeni, da so tudi na naši šoli zabeležili primere odsotnosti otrok in zaposlenih zaradi obolelosti -  VIRUSNE PLJUČNICE.

Prosimo, bodite pozorni in odgovorno ukrepajte ob znakih bolezni.

Hvala za razumevanje.

POSAMIČNO ŠAHOVSKO PRVENSTVO LJUBLJANSKIH OŠ 2014/2015

Na naši šoli je bilo v petek, 28. novembra 2014, posamično šahovsko prvenstvo ljubljanskih OŠ za šolsko leto 2014/2015. Spet so bili izvrstni naši učenci, ki so osvojili štiri medalje. V najbolj množični konkurenci fantov do 12 let je med kar 78 igralci zmagal petošolec Jan Marn, ki je dobil vseh sedem partij. Med fanti do 15 let je bil Maj Markošek drugi, Jan Unuk pa tretji, med dekleti do 12 let pa je bila druga tretješolka Vesna Mihelič.

Šolo so v konkurencah do 12 let uspešno zastopali tudi fantje Maj Koderman (13. mesto), Vid Podlipnik Giacomelli (15. mesto), Erazem Dragar (17. mesto) in Lovro Makovec (21. mesto) ter dekleta Elma Halilović (6. mesto), Nikolina Mićić (7. mesto), Patricija Tisaj (10. mesto), Zoja Likar (11. mesto) in Natalija Lavtar (14. mesto).

GRADBENA DELA NA DOVOZNI POTI DO ŠOLE

V ponedeljek, 1. 12. 2014, se bodo začela dela na Clevelandski ulici (dovozna pot do šole) – pločnik, ki teče ob šolskem igrišču, bo prestavljen na drugo stran dreves, ob ulici pa bodo postavljena bočna parkirna mesta.

Na ta način bo urejena pešpot do glavne ceste, ki je sedaj skoraj vedno zaparkirana ter parkirišča, sama dovozna pot pa bo bolj prehodna, kar bo zagotovo pripomoglo k ureditvi prometnega režima in varnosti.

Dela bodo predvidoma potekala dva tedna, in sicer najprej na eni strani ulice in kasneje še na drugi strani. Prosimo, če v tem času ne uporabljate tega dostopa do šole, saj bi bilo obračanje avtomobilov v teh razmerah skorajda nemogoče.

Hvala za razumevanje.

Vodstvo šole

SVETOVNO MLADINSKO ŠAHOVSKO PRVENSTVO V JUŽNI AFRIKI 2014

V drugi polovici septembra je v južnoafriškem mestu Durban potekalo svetovno mladinsko šahovsko prvenstvo. Naša lanskoletna devetošolka Laura Unuk je kot prva Slovenka postala svetovna šahovska prvakinja, in sicer v kategoriji do 16 let.

Odlična je bila tudi tretješolka Vesna Mihelič, ki je v kategoriji deklic do 8 let osvojila 8. mesto.

Obema iskrene čestitke, seveda pa tudi mentorjema Robertu in Martinu Kodriču.

sahSP2014

PRIZNANJE KULTURNA ŠOLA 2014

kulturnas

S ponosom objavljamo, da si je naša šola pridobila naziv kulturna šola, ki ga bomo nosili tri leta, to je do konca avgusta 2017. Naziv je za našo šolo veliko priznanje, saj je rezultat večletnega dela na kulturnem področju, ki ga na naši šoli še posebej gojimo in dosegamo odlične rezultate na več področjih kulturnega udejstvovanja.Naziv bomo s kvalitetnimi in pestrimi dejavnostmi vzdrževali tudi v bodoče, učence pa spodbujali k ustvarjalnosti in izražanju le-te. Čestitke vsem ustvarjalcem.

 

SUBVENCIONIRANA PREHRANA 2014/2015

SUBVENCIONIRANA PREHRANA 2014/2015

Pred novim šolskim letom staršem ne bo treba oddajati vlog za uveljavljanje subvencije malice in kosila. Šole bodo upoštevale uvrstitev v dohodkovni razred v odločbi o otroškem dodatku na podlagi izmenjave podatkov med Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in ustrezno znižale višino položnice za malico in kosilo. Oddajanje vlog za subvencijo malice in subvencijo kosila zato ni potrebno, razen če družina nima veljavne odločbe o otroškem dodatku na dan 1. 9. 2014. Še vedno pa je potrebna prijava na malico oziroma kosilo v šoli.

Preberi več