LŠN NA PTUJU

Kot lahko videte na fotografijah, se imamo učenci 4. razredov v šoli v naravi super. Obiskali smo grad in knjižnico, uživamo ob sprostitvi na igrišču, ob večernem programu pa smo zelo ustvarjalni. Seveda se učimo tudi plavati. Najboljše od vsega pa je tunkanje in vožnja s toboganom. Po celem dnevu aktivnosti smo tako utrujeni, da zvečer popadamo v postelje in v trenutku zaspimo.

MLADINSKO DRŽAVNO PRVENSTVO V ŠAHU

Na Bledu je med 21. in 27. februarjem 2015 potekalo mladinsko državno prvenstvo v šahu, na katerem so bili ponovno izvrstni tudi učenci naše šole. Državni prvakinji sta postali Nikolina Mićić, med deklicami do 8 let, in Vesna Mihelič, med deklicami do 10 let. Pri fantih do 14 let je bronasto medaljo osvojil Maj Markošek. Državna prvakinja je med dekleti do 16 let postala tudi naša bivša učenka Laura Unuk.

Uspešno so igrali tudi Jan Marn, peti med fanti do 12 let, Jan Unuk, štirinajsti med fanti do 14 let, Maj Koderman, petnajsti med fanti do 10 let, in Elma Halilović, osemnajsta med deklicami do 10 let.

V soboto, 28. februarja 2015, je bilo odigrano še državno prvenstvo v pospešenem šahu. Vesna Mihelič je v svoji konkurenci osvojila zlato medaljo, Nikolina Mićić srebrno, Maj Markošek pa bronasto. Elma Halilović je bila sedma, Laura Unuk pa je zmagala v konkurenci fantov do 16 let.