ŠAHOVSKO PRVENSTVO LJUBLJANSKIH OŠ DO 9 LET

Na OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja v Črnučah je bilo 15. maja 2015 odigrano posamično prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol za najmlajše. Udeležilo se ga je tudi deset učencev OŠ Nove Jarše, ki so se vsi uvrstili med šesterico najboljših v svojih konkurencah, kar sedem od njih pa med prvo trojico.

Ljubljanski prvakinji sta postali Elma Halilović, med deklicami do 9 let, in Nikolina Mićić, med deklicami do 8 let. Drugo mesto je pripadlo Zali Vuk, med deklicami do 7 let, tretje mesto pa Lovru Makovcu, med dečki do 9 let, Binetu Markošku, med dečki do 7 let, Lauri Zabukovec, med deklicami do 9 let in Vesni Milošević, med deklicami do 7 let. Odlično so nastopili še Gašper Makovec, ki je bil šesti med dečki do 8 let, ter Lan Mijovski in Luka Petrušić, ki sta osvojila peto in šesto mesto med dečki do 7 let.

EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO V ŠAHU DO 12 LET

Z ekipnega osnovnošolskega državnega prvenstva v šahu za učence do 12 let starosti, ki je bilo 18. aprila 2015 v Murski Soboti, so se mladi šahisti Osnovne šole Nove Jarše ponovno vrnili domov z dvema vrhunskima uvrstitvama. Tako ekipa deklic, ki je bila s tretješolkama Vesno Mihelič in Elmo Halilović ter drugošolko Nikolino Mićić najmlajša na prvenstvu, kot ekipa dečkov v postavi Jan Marn, Maj Koderman, Lovro in Gašper Makovec ter Vid Kolak, sta končali tekmovanje na četrtem mestu.

PREDAVANJE ZA STARŠE DEVETOŠOLCEV IN OSMOŠOLCEV

V okviru Dneva odprtih vrat Zavoda RS za zaposlovanje bo v Ljubljani, Rožna dolina, cesta IX/6,  dne 21.5.2015 ob 14.uri predavanje, ki je namenjeno staršem učencev. Predstavili bodo, kako uspešno pomagati pri ustrezni izbiri izobraževanja, prepoznati nagnjenja, sposobnosti, značajske lastnosti in opozoriti na pomembnost delovnih navad in učnega uspeha.  Predstavili bodo tudi pripomočke, ki lahko pri tem pomagajo. Predavala bo Zlata Šlibar.

Vse ostalo dogajanje na Dnevu odprtih vrat Zavoda RS za zaposlovanje boste našli na spletni strani: www.ess.gov.si.

DOBRODELNI KONCERT “ZA VELIKE NASMEHE”

V torek, 31. 3. 2015, je Otroški pevski zbor OŠ Nove Jarše pod vodstvom Emirja Jušiča izvedel svoj velik dobrodelni koncert s številnimi glasbenimi gosti. Vsi smo zelo ponosni na naš zbor in jim za prekrasen koncert iskreno čestitamo!

Zahvala zborovodje Emirja Jušiča:

O koncertu Španski borci_apr15

O koncertu poročajo tudi mediji:
http://www.siol.net/novice/junaki_za_jutri/2015/04/zborovodja_in_otroski_pevski_zbor.aspx

http://www.24ur.com/ekskluziv/glasba/video-slovenski-pevski-zbor-zapel-uspesnico-skupine-metallica.html

Fotogalerija:

 

DOSEŽKI NA ŠPORTNIH TEKMOVANJIH

Prvenstvo OŠ Ljubljane v rokometu za mlajše učence (2.4.2015)
Osnovno šolo Nove Jarše so zastopali učenci: Tian Ključanin, Jan Tršan, Kristjan Lebič, Lun Ključanin, Din Šistek, Bilal Sadiković, Timej Perner, Din Zulić, Maša Dragar, Ana Aščič in Ela Čuček. Osvojili so 1. mesto na prvenstvu in tako postali prvaki na področju Ljubljane.

Prvenstvo OŠ Ljubljane v plavanju za starejše učence (26.3.2015)
V bazenu Tivoli je potekalo prvenstvo OŠ Ljubljane v plavanju. Izmed naših učencev so se tekmovanja udeležili trije učenci. Čeprav so bili naši učenci med najmlajšimi v svojih kategorijah, so se dobro odrezali in potrudili po svojih močeh. Elma Šiljević je bila na 100 m mešano 12., Jošt Vidrih je zasedel 13. mesto, Eva Domanjko pa je bila na enaki razdalji med plavalkami 16. Nika Mikac je v kategoriji 50m prosto osvojila 2. mesto.

Državno prvenstvo osnovnih šol v smučanju, paralelni slalom (9.3.2015)
Klara Giacomelli je na državnem prvenstvu osnovnih šol v paralelnem slalomu osvojila odlično 3. mesto.

Tekmovanje v nogometu za starejše deklice (januar 2015)
Osnovno šolo Nove Jarše so zastopale učenke: Lara Markič, Marija Andonova, Karolina Siročič, Eva Gregorčič, Lucija Babij, Klara Giacomelli, Donika Gashi, Maša Dragar, Anja Dragar, Ana Aščič in Sanja Harbaš. Dekleta so pokazala veliko mero borbenosti in želje po igri ter osvojila 2. mesto v Ljubljani.

Iskrene čestitke učenkam in učencem ob izjemnih rezultatih!

Rezultati šolskega tekmovanja iz kemije za Preglova priznanja 2015

Friderik Pregel se je rodil v Ljubljani, 3. septembra 1869. Bil je zdravnik in kemik. Umrl je 13. decembra 1930 v Gradcu. Je edini Slovenec, ki je prejel Nobelovo nagrado.Znanstveni uspehi in odmevne objave so Preglu prinesli velik sloves.Najvišje priznanje njegovemu znanstveno raziskovalnemu delu pa je gotovo Nobelova nagrada za kemijo, ki jo je prejel leta 1923.

Po njem se imenuje tudi kemijsko tekmovanje . Učenci lahko osvojijo PREGLOVO PRIZNANJE (bronasto, srebrno in zlato).

Rezultati šolskega tekmovanja iz kemije za Preglova priznanja 2015

Preberi več

LŠN NA PTUJU

Kot lahko videte na fotografijah, se imamo učenci 4. razredov v šoli v naravi super. Obiskali smo grad in knjižnico, uživamo ob sprostitvi na igrišču, ob večernem programu pa smo zelo ustvarjalni. Seveda se učimo tudi plavati. Najboljše od vsega pa je tunkanje in vožnja s toboganom. Po celem dnevu aktivnosti smo tako utrujeni, da zvečer popadamo v postelje in v trenutku zaspimo.