Foto: Jure Horvat

Dobrodelni koncert otroškega pevskega zbora v Cankarjevem domu

»Srca na stežaj!« je 11. maja 2016 odmevalo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma na dobrodelnem koncertu Zveze prijateljev mladine Slovenije, do katerega je prišlo na pobudo pevcev našega otroškega pevskega zbora. Otroci so se namreč odločili s pomočjo koncerta, ki so ga poimenovali “Otroci za otroke”, pomagati vrstnikom v stiski, zbrana sredstva pa v celoti nameniti letovanju otrok iz socialno manj spodbudnega okolja, v okviru akcije »Pomežik soncu«.

Na odru so se zboru pridružili eminentni gostje, katerih pesmi izvajajo. Skupaj z otroki so obiskovalce v dvorani razvneli Miha Kralj, član legendarne skupine Dekameroni, Urban Grabenšek, Žiga Golob, Blaž Celarec, naša Ula Ložar, Matevž Šalehar – Hamo, Tina Marinšek, Vlado Kreslin, člana skupine Niet Borut Marolt in Robert Likar ter Severa Gjurin, ki so koncert zaključili s skupno izvedbo legendarne skladbe skupine Pink Floyd “Wish You Were Here”. Seveda ne moremo mimo voditelja nepozabnega večera, Sekuja Condéja, in našega zborovodja Emirja Jušiča, brez katerega si koncerta ne bi mogli zamisliti.

Prispevek iz televizijske oddaje Tednik.

Televizijska oddaja Aritmija.

Posamično šahovsko prvenstvo ljubljanskih OŠ do 9 let

Na OŠ Nove Jarše je bilo 13. maja 2016 BineTeoodigrano posamično prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol za najmlajše. Naši učenci so se veselili petih uvrstitev med najboljšo trojico. Najbolj uspešni so bili fantje, v kategoriji do 8 let, saj je Teo Cimperman osvojil prvo, Bine Markošek drugo, Luka Petrušič pa peto mesto. S tretjim mestom so se izkazali tudi Gašper Makovec, med fanti do 9 let, Zala Vuk, med deklicami do 8 let, in Loti Škerl, med deklicami do 7 let, Vesna Milošević pa je bila četrta v kategoriji deklic do 8 let.