Obvestilo za 9. razrede o vpisu v srednje šole

Obveščamo vas, da so na spletni strani Ministrstva za šolstvo objavljeni postopki prenosa prijave iz izbrane srednje šole na drugo srednjo šolo v primeru omejitve vpisa. V primeru majhne verjetnosti, da boste sprejeti na izbrano šolo in se odločite za prenos naredite naslednje:

1.       Spremljajte stanje prijav na današnji dan na vaši izbrani šoli. Povezavo najdeš na spletni strani https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/   pod poglavjem Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole. Stanje se spreminja dnevno.

2.       V primeru, da se odločite za prenos izpolnite obrazec Izjava za prenos prijavnice, s katerim pooblaščate svetovalnega delavca na srednji šoli, kjer imate prijavnico, da uredi prenos za vas.

3.       Izpolnjen obrazec pošljite na šolo svetovalnemu delavcu, kjer imate vloženo prijavnico. V priponki se nahaja seznam svetovalnih delavcev srednjih šol, poiščite ga na vaši trenutno izbrani šoli. Svetovalni delavec na tej šoli bo tako dobil vašo izjavo, s katero ga pooblaščate za prenos vaše prijavnice na drugo izbrano šolo, ki jo boste navedli v izjavi.

Seznam svetovalnih delavcev srednjih šol

4.       Rok, da to naredite je 16. 6. 2020. Naveden  je v novem rokovniku skupaj z ostalimi roki za vpis.

Glede na to, da je rok za prenos prijav 16. 6. lahko s prenosom počakate, da vam iz srednje šole sporočijo na katerem  mestu se nahajate. Če ste na mestu, ki je še znotraj števila omejitve, vam ni potrebno prijavnice prenašati, kljub velikemu številu prijavljenih.

Jelena Vidmar, šolska svetovalna služba

 

Dostopnost