4. IN 5. DAN ŠOLE V NARAVI 4. b

Na četrti dan naše šole v naravi smo se prebudili v deževno jutro, vendar nas to ni nič zmotilo, saj smo se, tako kot vsako dopoldne, odpeljali v Radence, kjer smo pridno vadili plavalne zamahe, ker nas je na koncu čakalo testiranje, kjer smo pokazali, kaj vse smo se naučili.

Nekateri znamo poleg prsne tehnike sedaj tudi osnove hrbtnega plavanja in kravla. Tudi deset minut neprekinjenega plavanja smo v večini danes že zmogli, nekateri pa bodo ta cilj skušali doseči jutri. Na naše veliko veselje, sta nas učitelja učila tudi skakati v vodo na glavo in marsikomu izmed nas je to zelo dobro uspelo, nekateri pa so skakali kot pravi profesionalci. Tudi naša učiteljica je skočila v vodo na glavo in odplavala par dolžin. Po malici smo se ponovno razvajali med mehurčki v bazenu s toplejšo vodo, zaplavali pa smo tudi v zunanji bazen in ugotovili, da je kopanje v dežju prav zabavno. Za kosilo so nam pripravili pasulj, tisti, ki ga nismo želeli, pa smo dobili hrenovke. Po kosilu smo malo počivali, nato pa spakirali glavnino naše prtljage.

Popoldne smo se z učiteljico Karlo preizkusili v orientaciji okoli doma in si dokazali, da nam uporaba zemljevida prav dobro gre. Po orientaciji nam je učiteljica Irena pokazala, kako se pripravi prekmurske perece.

Zamesili smo mlečno krušno testo, ga prepletli in namazali z s stepenim jajcem ter pekli 30 minut. Nekateri smo jih pohrustali že ob večerji, drugi smo se odločili, da jih bomo odnesli domov. Po večerji, kjer smo se okrepčali s piščančjimi nabodali in pečenim krompirčkom, smo imeli zaključni večer Murska Sobota ima talent. Izkazalo se je, da je med nami in našimi novimi prijatelji iz Žalca, Gotovelj ter Ponikve ogromno plesnih in pevskih talentov. Večer smo zaključili s plesom in ob zadnji pesmi Cela ulica nori vsi naredili kačo in se v ritmu glasbe odpravili v sobe. Tam smo v našo prtljago pospravili še preostale stvari in umili zobke, učitelja pa sta nam zaželela sladke sanje. Zelo hitro smo zaspali in kot bi mignil, smo že slišali učiteljičin glas, ki nam je voščil dobro jutro. Kako hitro je minilo! Po zajtrku smo svojo prtljago odnesli v naš avtobus, ki nas bo še zadnjič odpeljal v Radence na plavanje, nato pa še skok na kosilo in že se bomo odpeljali proti Ljubljani. Imeli smo se res lepo, se pa kljub vsemu, dragi starši, izredno veselimo, da vam skočimo v objem. Še malo pa se vidimo!

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)